Συχνές Ερωτήσεις

Μπορεί να υπάρχει πρόβλημα στον θυρεοειδή όταν οι αιματολογικές εξετάσεις Τ3, Τ4, TSH είναι φυσιολογικές;

Ναι, μπορεί να υπάρχει πρόβλημα ακόμα και αν οι τιμές των ορμονολογικών εξετάσεων είναι φυσιολογικές. Ο θυρεοειδής πρέπει να ελεγχθεί και απεικονιστικά με υπερηχογράφημα θυρεοειδούς αδένα για ύπαρξη όζων.

Τι πρέπει να κάνει μια γυναίκα που παίρνει θυροξίνη όταν μείνει έγκυος

Κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης η δόση της θυροξίνης πρέπει να αυξάνεται. Η εγκυμονούσα υποβάλλεται σε εξέταση αίματος και ενημερώνει τον ενδοκρινολόγο για να της δώσει εκ νέου οδηγία για την δοσολογία της αγωγής της.

Τι είναι η παρακέντηση του θυρεοειδούς, πονάει, είναι επικίνδυνη;

Η παρακέντηση του θυρεοειδούς είναι μια εξέταση που γίνεται όταν υπάρχει όζος ή όζοι στον θυροειδή και μας δείχνει αν είναι καλοήθης ή κακοήθης. Παίρνουμε δείγμα με λεπτή βελόνα από τον όζο και πονάει ελάχιστα και αξιολογείται το δείγμα κυτταρολογικά.

Εμφανίζω αυξημένη τριχοφυΐα. Είναι θέμα ορμονών;

Η τριχοφυΐα αξιολογείται, αν υπάρχει ορμονικό υπόβαθρο, όταν βρίσκεται στην μέση γραμμή σώματος (μουστάκι, πηγούνι, στήθος). Οι τρίχες είναι μαύρες, σκληρές και άγριες. Η ασθενής με τέτοιου είδους τριχοφυΐα θα πρέπει να ελεγχθεί ορμονικά με αξιολόγηση των ανδρογόνων ορμονών της.

Στον διαβήτη κύησης η ινσουλίνη είναι απαραίτητη;

Η πλειονότητα των περιπτώσεων διαβήτη κύησης αντιμετωπίζεται με σωστή διατροφή. Η χορήγηση ινσουλίνης γίνεται όταν οι τιμές του σακχάρου δεν μπορούν να ελεγχθούν με την διατροφή.

Τι είδους γυμναστική χρειάζεται να κάνει η γυναίκα για την οστεοπόρωση;

Έχει αποδειχθεί ότι βοηθάει πολύ η γυμναστική με αντιστάσεις (βαράκια, λάστιχα, όργανα) για 20 λεπτά δυο φορές την εβδομάδα.

FAQ